top of page

DJI оновила свою геопросторову систему GEO: що важливо знати?


оновлення заборонених зон польотів для DJI


У лютому 2024 року - DJI, лідер у виробництві цивільних дронів, оголосила про оновлення своєї геопросторової системи Geospatial Environment Online (DJI GEO). Це оновлення включає дані про географічні зони для дронів, надані національними авіаційними властями європейських країн (EASA).


Що таке DJI GEO?

DJI GEO - це система, яка використовує GPS-дані для визначення розташування дрона та накладення на нього геопросторових обмежень. Ці обмеження можуть включати заборону польотів у певних зонах, обмеження висоти польоту та інші правила.


Що нового в оновленні?


Оновлення DJI GEO включає дані про географічні зони для 31 європейської країни. Ці дані надані національними авіаційними властями та відповідають найновішим правилам польотів для дронів.


Як це вплине на польоти в Україні?


В умовах воєнного стану в Україні польоти цивільних дронів заборонені, окрім випадків отримання спеціального дозволу від силових структур.


Глобально, оновлення DJI GEO, не вплине на польоти в Україні. Україна не є частиною Європейського Союзу, тому дані про географічні зони для європейських країн не застосовуються до українських пілотів дронів.


Але є досить вагомі причини не оновлюватись:


Оновлення DJI GEO може мати негативні наслідки для українських пілотів, адже воно може, аблокувати польоти на всій території України, ускладнити отримання дозволу на польоти.


Тому українським пілотам дронів рекомендується:


  • Не оновлювати геозони DJI GEO.

  • Не оновлювати прошивку дрона, якщо вона містить оновлені геозони.

  • Використовувати альтернативні методи анонімізації дронів, такі як:

  • Встановлення "Монголки" - спеціального пристрою, який блокує сигнал DJI GEO.

  • Прошивка дрона на зміщення координат в сервісному центрі QUADRO.service.


Важливо пам'ятати, що польоти дронів без дозволу можуть нести за собою не лише адміністративну, але й кримінальну відповідальність!

48 переглядів0 коментарів
bottom of page