top of page

Як DJI Matrice 300 RTK став "трьохсотим"


DJI Matrice 300 RTK, ремонт Matrice 300, матрікс, ремонт матрас 300
DJI Matrice 300 RTK, Matrice 300, матрікс, матрас 300

Десь у зоні бойових дій проти російських загарбників, не скажу конкретно де. Важливо, що за 4 метри до нашого Ровера прилетів УФ-снаряд від танку, що стріляв як завжди «на авось», яке цього разу майже спрацювало.

Нас у машині троє, всі вже майже рутинно звичним рухом пригнулися нижче рівня вікон та згрупувалися, з мене навіть злетів шолом, так різко моя верхня половина тіла зблизилася з нижньою. Звісно, не застегнутий шолом — то само по собі бомба уповільненої дії, але на свій захист скажу, що наш розвідувальний колектив вже збирався забиратися якнайдалі. Ми посадили наш Матрас, він же DJI Matrice 300 RTK, і прямо в машині пакувалися — той славно політав, і що треба кому треба передав…

Наступної миті — перекличка. Ми живі й цілі, лобовому склу — хана, воно перетворилося на непрозору павутину з кількома серйозними пробоями від уламків, далі вони ж зробили з нашого даху решето. Нижче лінії скла нас захистила бетонна плита, де ми й влаштували свій розвідувальний пункт.

Залишки лобовухи вилетіли від ударів ногами. Пора додому вйоб.. гнати, нема чого тут більше стирчати. На черговому трампліні, якими оснащені всі місцеві дороги, вітром здуло пульт нашого Матраса з торпедо мені на коліна. От і знайшовся найбільш постраждалий член команди.


— Тут діра, що цигарка влізе! — Ти йому ще закурити дай! Нічо, ізолентою замотаємо — ще попрацює…



DJI Matrice 300 RTK, Matrice 300, матрікс, матрас 300
DJI Matrice 300 RTK, Matrice 300, матрікс, матрас 300


Трохи згодом покрутили ми той пульт. Уламок пройшов навиліт, а під розтрощеною частиною корпусу добре виднілася материнська плата з отвором, явно не передбаченим специфікаціями.


*****


Саме з такою історією ми отримали цей пульт в QUADRO.service, із вимогою відремонтувати «на вчора», бо розвідка мусить бути цілодобовою, а справного Matrice 300 нема чим керувати.


Дуже скептично, під акомпанемент смачної лайки, та швидше для проформи ми той пульт керування розібрали, не знайшовши майже жодної вцілілої деталі. Магію ми поки не опанували, хоча буваємо близькими до цього. Порекомендували взяти новий пульт та запропонували екземпляр на заміну. Головне — Матрас перестав бути «трьохсотим», знов став до лав війська, допомагаючи Україні бороти рашистських загарбників. Слава Україні!


DJI Matrice 300 RTK, Matrice 300, матрікс, матрас 300
DJI Matrice 300 RTK, Matrice 300, матрікс, матрас 300

28 переглядів0 коментарів
bottom of page