top of page

Секрети майстерності: Як ремонтують дрони в Quadro Service

— Привіт. Розкажи трішки про себе. Чим ти займаєшся у Quadro Service?

Привіт, мене звуть Анна. Мені 34 роки і я займаюся оформленням ремонтів квадрокоптерів у базу, перевіркою комплектації того чи іншого ремонту та видачою відремонтованої техніки в Quadro Service.


Ремонт мавік 3, ремонт дронів, ремонт дрона, ремонт дрона київ, ремонт дрона терміново, сервіс дронів

— Які моделі коптерів найчастіше зустрічаєш при прийомі у базу?


Зараз найпопулярнішими моделями є DJI Mavic 3 та DJI Matrice 30/30T або DJI Matrice 300 RTK. Це пов'язано з тим, що дані дрони по своїм характеристикам більш підходять для виконання бойових завдань нашими військовими. Що стосується DJI Mavic 3 , то він виграє ще з точки зору цінової політики.


— Які типові поломки/пошкодження можна спостерігати для серії дронів DJI Mavic 3?


Найбільш розповсюджені пошкодження можна виділити такі:

  • пошкодження променів (зламані чи прострілені)

  • середня частина корпусу часто пошкоджується від падіння

  • ну і найбільш, напевно, розповсюджене це пошкодження демпферного майданчику та підвісу в цілому, що може привести до заміни важелів, моторів, шлейфу.


Ремонт мавік 3, ремонт дронів, ремонт дрона, ремонт дрона київ, ремонт дрона терміново, сервіс дронів

— Які поломки найчастіше виникають у дронів серії Matrice?


У лінійки Matrice трохи інші "слабкі" місця. Частіш за все, з причини жорсткої посадки, страждають конектори та нижня/середня частини корпусу, пошкоджується карбон. Трохи рідше за Mavic, наприклад, пошкоджується підвіс або камера - що стосується Matrice 300. Також часто пошкоджуються RTK антени. Це якщо говорити про фізичні візуальні пошкодження, які можна оцінити при прийомі коптера.


— Чи часто до Вашого сервісного центру звертаються з простими ремонтами, такими як заміна малих запчастин?


Так, доволі часто. Такі дрібні проблеми як калібрування підвісу чи заміна посадочного шасі, наприклад, наші інженери усувають по місцю.

Ремонт мавік 3, ремонт дронів, ремонт дрона, ремонт дрона київ, ремонт дрона терміново, сервіс дронів

— В таких випадках клієнти мабуть більш ніж задоволені, отримуючи сервісну допомогу тут і зараз. А що кажуть клієнти у випадку коли усунення пошкоджень забирає більше часу?


Так, звісно задоволені. Маємо безліч гарних відгуків. Зараз ми в 99% випадків обслуговуємо клієнтів з військового напряму, то зрозуміло, що їм потрібно як то кажуть "на вчора". Але в нашому сервісі існує єдина черга, тому такі прохання як "посунути" в черзі або "терміново" ми задовільнити, на жаль, не можемо хоч і робимо все можливе щоб скоріше надати відремонтовану техніку її власнику


— Як часто до Вас надходять дрони після ремонту в інших сервісних центрах?


Не можу сказати, що дуже часто. Якщо взяти у співвідношенні то приблизно 1-2 коптери зі 100, які ми приймаємо на ремонт в нашому сервісі.


— Чи обмежується Ваш сервіс ремонтом лише техніки від DJI? Як часто люди звертаються до Вашого сервісу з проблемами ремонту інших моделей (наприклад, Autel, Parrot, Skydio)?


До нашого сервісу звертаються не тільки з технікою DJI. Наші інженери постійно розвиваються, тим паче, що в умовах теперішніх обставин, ми намагаємося бути більш універсальними та допомагати хлопцям з ремонтом різної техніки. Отримуючи дрони інших моделей вони залюбки поринають з головою у пізнання та ремонт. Що у 98% випадків увінчується успіхом. Звісно бувають нюанси у відсутності певних запчастин, необхідних для заміни, але ж неможливо мати всі запчастини для всіх видів безпілотників одразу.


Ремонт мавік 3, ремонт дронів, ремонт дрона, ремонт дрона київ, ремонт дрона терміново, сервіс дронів

— Впевнена, приємно працювати в колективі настільки охочих до знань майстрів, завжди готових шукати рішення у проблемах, з якими раніше не стикалися. Підкажи будь ласка яким чином можливо відправити на діагностику та ремонт пошкоджений квадрокоптер? Думаю є чимало людей які хотіли б щоб з їх технікою працювали віддані своїй справі майстри.


Це дуже легко. Можна приїхати до нас в сервіс в Києві або відправити нам по Новій Пошті. Всі реквізити можна знайти на сайті service.quadro.ua




45 переглядів0 коментарів
bottom of page